Roco – App till Samsung och LG-TV som vill mer än den får

bild-roco

Vi fick möjligheten att testa appen Roco till iOS. Och vi har väldigt delade åsikter. Delvis för att vi verkligen gillar den på ett sätt och är en uppfräschning gentemot Samsungs egna app som inte fungerar någon vidare för oss vid tester. Å andra sidan, lider den av samma begränsningar som Samsungs app lider av.

Jag har testat appen med Samsungs Serie8-modell från 2014. Värt att nämna är att den inte funkar på alla årsmodeller.

Jag, personligen, gillar inte fjärrkontroller. De är ofta plastiga, fula och kan man slippa dem genom exempelvis i en app istället, så inte mig emot. Roco är en app som gör just detta till utvalda LG och Samsung-modeller, och dessutom gör det på ett snyggt sätt.

Det är just det som gör det lite synd då det ändå kräver att jag måste sätta igång TVn med antingen fjärrkontrollen eller gå och sätta igång den med strömknappen på baksidan.

Sen så är tyvärr appen lite statisk i vissa lägen och har kanske inte alltid rätt vy för det man gör. Vilket kan bli lite förvirrande gång på gång. Den försöker dock förlåta detta med att automatiskt försöka hålla reda på vilken vy som är mest passande.

Allt är dock inte ledsamheter. För den gör det den ska, och är väldigt fint formgiven gränssnittsmässigt.

Så för att sammanfatta det, jag gillar appen – tyvärr märker jag att jag själv hellre använder fjärrkontrollen personligen, eftersom enda gångerna jag använder den är för byta kanal eller stänga av/sätta på TVn för användande genom Apple TV. Så jag håller personligen kvar min fjärrkontroll ett tag till…

3,5/5 Tastiskt

Länk till Roco på App Store


Taggar: #lg#roco#samsungappTV
 

Pierre Orsander


Chefredaktör och grundande fader av Tastiskt. Driver även ORSANDER™ och den digitala visitkortstjänsten Bitcard.

Relaterade inlägg

Kommentarer